- 09-7733894
- 052-3798791
- ב'-ה' 10:00-18:00 ו'- 09:00-14:00
- השיבולים 2, רשפון
גלישת גלים זהו ספורט שהפך להיות מאוד מבוקש בארץ וכמובן בכל העולם. יש משהו בתחום הזה שמרתק ומושך אנשים מכל הגילאים והמינים ותוכלו לראות קייטנות גלישה שמתאימות לילדים קטנים ועד לאנשים בגילאים מבוגרים שהחליטו שאף פעם לא מאוחר להתחיל משהו חדש, בטח לא משהו שיש לך תשוקה אליו והם מתחילים ללמוד לגלוש גלים.
יש קסם במחשבה הזו שאתם יכולים לנצל את כוח הטבע ולנוע עליו וזה מה שעושים בגלישת גלים – לרכב על הצורה הקסומה הזו של הגל ולהתקדם יחד איתו. אז מניסיון של הרבה גולשים הם יגידו לכם שבפועל, זה אפילו מרגיש הרבה יותר טוב ממה שמדמיינים לפני שנכנסים לעולם הזה של גלישת גלים.
לגלישת גלים יש גם יתרונות רבים כאשר אחד מהם הוא כמובן שמדובר על ספורט שיכול לתרום מאוד לבריאות ולכושר שלכם. גלישה באופן קבוע תתרום לשיפור הכושר שלכם, חיזוק השרירים ויש לו תועלות בריאותיות רבות כמו פיתוח סיבולת לב ריאה והורדת לחץ דם.
בנוסף לבריאות הפיזית אנחנו יודעים היום כמה חשוב לדאות גם לבריאות הנפשית ומה יותר בריא לנפש מהחיבור לים. אין ספק שגם אם עבר עליכם יום קשה ועמוס, להגיע לים ולגלוש זו הדרך האולטימטיבית לשפר את מצב הרוח שלכם וגלישה בתנאים טובים במיוחד יכולה לגרום לכם לתחושה של התעלות רוחנית.
מסתבר שגלישת גלים היא ממש לא ספורט חדש ולמעשה גלישת גלים היא משהו עתיק מאוד שהגיע מתרבויות קדומות. נהוג לשייך את המצאת גלישת הגלים לילידים הפולינזיים באיים שבאזור הוואי שגלשו על לוחות עשויים עץ כאשר הם עומדים עליהם. סביר שגלישת הגלים של היום התפתחה עקב המפגש של האדם הלבן עם הפולינזים שהתרשם מהיכולת המופלאה הזו של רכיבה על הגל באמצעות לוח עץ.
אבל למרות שהאמונה הרווחת שגלישת הגלים הומצאה בפולינזיה, ישנן טענות ועדויות שהרעיון של רכיבה על הגלים ותנועה בעזרת הגלים נולד דווקא בפרו לפני אלפי שנים והוא נעשה בעזרת סירות טוטורה – Caballitos De Totora. אלו הן סירות ששימשו דייגים במשך אלפי שנים וגם היום ניתן למצוא אותן בכפרי דייגים בפרו. מדובר על סירות צרות וארוכות שעשויות מגבעולים ועלים של צמח הטוטורה. לאחר הדייג הדייגים הפרואנים היו חוזרים לחוף על ידי שימוש בגלים וגלישה עליהם באמצעות סירות הטוטורה.
יש טענה שאפילו במקורות שלנו יש רמז לאפשרות וליכולת לגלוש על הגלים. במסכת פרקי אבות שבמשנה יש אזכור לכך שלפני כ- 1500 שנה ניצל רבי עקיבא מספינה טובעת בזכות כך שהשתמש בלוח עץ ובכוחם של הגלים כדי לחזור אל החוף בבטחה.
בישראל גלישת הגלים המודרנית החלה בשנות ה-50 כאשר דוריאן פסקוביץ’, יהודי אמריקאי הגיע לארץ והביא איתו גלשנים כדי להקים נבחרת גלישה ישראלית.
אז אם החלטתם שאתם שמים את החלומות בצד, עוברים למעשים ומתחילים לגלוש גלים, חשוב שתדעו איך עושים זאת נכון. הדבר הראשון הוא לזכור מי אנחנו מול הים, לזכור שהוא יכול להיות מסוכן ולתת לו כבוד. הכרת הים והבנה שלו היא דבר שהוא בלתי נפרד מגלישה ולא רק לדעת את ההיבט הטכני הגופני בגלישת גלים. לכן חשוב לא ללמוד גלישת גלים לבד ולעשות את זה בליווי מקצועי של מדריכים מיומנים. זה יכול להיות במסגרת קייטנת גלישה לילדים או מדריך פרטי שיכול ללמד אתכם.
בנוסף לכך שתלמדו באופן בטוח, אתם לומדים כבר מההתחלה כיצד לגלוש נכון ולא להתחיל לגלוש עם טעויות שמתקבעות ואחר כך יותר קשה להפטר מהן.
בשיעורי גלישת גלים תכירו את הגלשן, תלמדו איך להשתמש בו נכון ואת הכלים הבסיסיים שצריך לדעת כדי לגלוש גלים כמו חתירה, קריאה של הגל ולדעת מאיפה צריך לתפוס אותו, איך לעמוד על הגלשן וגם איך לנוע עם הגל כשאתם כבר עומדים על הגלשן.
לאחר שקיבלתם את הכלים הראשונים, הידע והיכולת להתחיל לגלוש באופן עצמאי ובטוח, תוכלו להגיע עם הגלשן לים ולהמשיך לתרגל עוד ועוד את העקרונות שלמדתם בשיעורי הגלישה עד שתתקדמו.
חשוב לדעת שההתקדמות והשיפור ביכולת גלישת גלים היא תהליך שיכול להיות ארוך ולכן אסור לכם להתייאש בדרך. למעשה ההתקדמות והשיפור ביכולת הגלישה היא דבר שלא נעצר אף פעם אצל גולשים ותמיד יש את הרצון לדחוף עוד ולשאוף להתקדם ולעלות ברמת הגלישה.
בקייטנות גלישה רבות ובשיעורי גלישה אפשר לראות שנהוג לעשות שימוש בגלשני סופט משום שבמאפיינים שלו הוא מאוד מתאים למתחילים. מדובר על גלשן עם נפח גדול ביחס לגלשנים אחרים, בדרך כלל באורך של 5.6-9 פיט, יש לו יכולת ציפה גבוהה וניתן לתפוס איתו גם גלים קטנים ואפילו “גלי קצף” ולכן הוא נחשב לגלשן שמתאים לשלב הלימוד ולשלבים הראשונים שלכם בגלישת גלים.
אתם יכולים לקרוא עוד על גלשני סופט בכתבה שהכנו בנושא.
בהמשך נהוג לעבור לגלשנים אחרים כשמתקדמים ומשתפרים ביכולת הגלישה לגלשן מעבר, פאן בורד, ולאחר מכן כשתהיו גולשים מתקדמים גם לשורט בורד.
אז לאחר שסיימתם את הקורס או את השיעורים לגלישת גלים והבנתם שאתם צריכים לבוא הרבה לים ולתרגל, חשוב שתדעו איפה כמתחילים הכי מתאים לגלוש.
חשוב לזכור שתחום גלישת הגלים גדל והרבה מצטרפים לספורט הזה. כמובן שאפשר להבין זאת וכמו שלכם הספורט הזה נראה קסום וחלמתם להתחיל איתו, כך זה גם אצל אחרים. אבל יש לזה השלכות וחלק מזה בא לידי ביטוי בעומס גדול בחלק מהחופים, בעיקר בחופים שבהם יש גל שנחשב לטוב יותר ובימים עם תנאים טובים. חשוב שתכירו בעובדה שאתם מתחילים, שיהיה לכם קשה להתמודד עם גולשים מתקדמים בפיקים שפחות יתאימו לכם וגם העומס יכול לסכן אתכם ואתם יכולים לסכן גולשים רבים אחרים שנמצאים במים כאשר השליטה שלכם על הגלשן היא לא מאוד גבוהה.
לכן במקרים שבהם יש עומס ואתם מתחילים, עדיף לא להיות בפיק עם כולם וגם ככה עדיף שתבחרו את הימים שמתאימים יותר למתחילים ושבהם הגלים לא גבוהים במיוחד ואלו גם ימים שבדרך כלל יהיו פחות עמוסים. אבל אם בכל זאת הגעתם ליום שבו הפיק עמוס בגולשים, עדיף למצוא עם עוד חבר או גולשים מתחילים נוספים את הפינה שתהיה מתאימה ובטוחה לכם יותר ולזכור שדווקא להתאמן בנקודה שבה הגלים פחות גבוהים ואפילו להתאמן על גלי קצף, זה משהו שכל גולש צריך לעבור כדי להתקדם בצורה נכונה ובהמשך כשתהיו מתקדמים תוכלו גם אתם לשחוט בפיק.
למי שרק לומד לגלוש גלים או עדיין בשלב ההתחלה, מומלץ להתחיל עם גלשן סופט משום שהוא קל יותר ללמידה בזכות יכולת הציפה שיש לו והוא לרוב מגיע במידות שמתאימות למתחילים.
המחירים של גלשני סופט נעים בטווח של 900-1400 ש”ח.
מכיוון שברוב הימים שבהם יש תנאי גלישה טובים בארץ הגלים אינם גבוהים במיוחד ובעיקר בקיץ, לתנאים של הארץ יתאימו רוב הזמן גלשני לונג בורד או שורט בורד.
כדי ללמוד גלישת גלים אתם צריכים להירשם לשיעורי גלישה אצל בית ספר מקצועי או מדריך מנוסה. ניתן ללמוד גלישת גלים בקבוצות או בשיעורים פרטיים.
את אורך גלשן הסופט מתאימים לגולש בדרך כלל על פי משקלו. ככל שמשקל הגוף גדול יותר, כך ניקח גלשן סופט ארוך יותר. במאמר זה תוכלו לראות את המידות הרצויות בחלוקה לפי משקל גוף הגולש:
לא. מומלץ להתחיל ללמוד על סופט או לפחות על פאן בורד. גלשן שורטבורד מתאים למתחילים. יכולת הציפה שלו היא נמוכה יותר והוא יעבוד טוב בעיקר בגלים גבוהים וים חזק – תנאים שלא מתאימים למתחילים.
לא מומלץ ללמוד לגלוש לבד גם בגלל הסיכונים שקיימים בים שכמתחילים אתם לא מודעים אליהם וגם כדי לקבל הדרכה נכונה כך שלא תתחילו לגלוש כשאתם עושים טעויות שונות שמתקבעות בהמשך ומונעות מכם להתקדם.
כמתחילים תמיד חשוב לדעת שאתם נכנסים בתנאים שמתאימים לכם, כלומר גלים נמוכים וים רגוע. גלים בגובה של 0.4-0.8 מ’ יהיו המתאימים ביותר